Најновије

КОМАНДАНТ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ КИПРА: Косово је Србија!

Командант Националне гарде Кипра Димокритос Зервакис изјавио је у разговору са министром одбране Небојшом Стефановићем у Београду, да та земља "остаје при свом принципијелном ставу када је реч о непризнавању такозваног Косова", преноси Б92.

Кипарска војска (Фото: Министарство одбране Кипра)

Он је истакао важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права, пренело је Министарство одбране.

Стефановић је захвалио на принципијелној подршци по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао да Србија чврсто подржава територијални интегритет и суверенитет Кипра.

Такође је навео да Србија настоји и да кроз ангажовање припадника Војске Србије у мултинационалној операцији Уједињених нација УНФИЦYП на Кипру, помогне у очувању мира и изналажењу дугорочно одрживог и прихватљивог решења.

Саговорници су обострано исказали опредељење за даљи развој сарадње у области одбране. Стефановић истакао је да је учешће у заједничким вежбама најбољи начин за достизање интероперабилности и изградњу способности две војске, посебно у условима све већих и комплекснијих изазова на глобалном плану.

Он је изразио очекивање да ће започети разговори у домену војно-техничке сарадње резултирати набавкама наоружања и војне опреме, на обострано задовољство.

Каквим билбордима су Срби дочекани у Црној Гори, погледајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА