Најновије

ПОБУЊЕНИЦИ НАПАЛИ САА, ПА СЛОМИЛИ ЗУБЕ: Асадови борци их спремно дочекали и разбили код Даре (ФОТО/ВИДЕО)

У раним јутарњим часовима, дана 12. августа, локални борци у северном селу Даре напали су положаје сиријске војске и обавештајних служби.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Борци су митраљезима и ракетним бацачима напали положаје Сиријске арапске војске (САА) у центру града Нава. Неки борци су такође напали војни контролни пункт који се налази на путу према оближњем граду Тасилу.

У исто време, локални борци у Џасиму напали су градски културни центар, где се налазе снаге Опште обавештајне управе (ГИД).

Напади, који су очигледно требали да изврше притисак на сиријске власти, нису нанели никакве губитке САА и ГИД -у. Међутим, међу нападачима су пријављени губици. Раније овог месеца, САА и друге владине снаге преместиле су своје трупе у Дару и учврстиле своје положаје припремајћи се за такве изненадне нападе.

Сиријске власти и даље опседају Дара ал-Балад, јужни део града Даре, где се склонило више од стотину тражених бораца.

Русија је олакшавала разговоре између власти и локалних лидера ради мирног решавања кризе у Дара ал-Баладу. Дана 12. августа, руска војна делегација посетила је источну Дару како би извршила контролу владиних контролних пунктова и разговарала са локалним становништвом.

Упркос напорима Русије, договор о кризи у Дара ал-Баладу тек треба да се постигне. Локални лидери и даље одбијају прихватити захтеве сиријских власти које желе протерати тражене борце из тог подручја и тамо распоредити особље САА.

После најава ракетних система на руским границама, Руси активирају нову најопаснију ракету у историји. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА