Најновије

НАГЛИ ПАД БРОЈА ПОЗИТИВНИХ! Да ли је прошао врх четвртог таласа?

У Србији је до последњег пресека потврђено да има још 817 новооболелих од ковида 19, док су од последица ове болести преминуле четири особе.

Бројке падају (фото: pixabay.com)

Подсетимо, 13. августа је објављено да је било 1.072 “оболеле” особе, а наредног дана, 14. августа, број је почео да пада на 1.005 “оболелих”. На датум 15. августа као што видимо број је драстично пао на 817.

За два дана број је опао за четвртину.

Ове бројке указују да је прошао врх четвртог таласа.

Треба напоменути да се из неког бизарног разлога званично користи израз “оболео” за људе који су позитивни, иако огромна већина нема никаве симптоме.

Да је тако, сведочи и податак да је тренутно хоспитализовано укупно 856 људи у целој Србији и то је заправо бројка оболелих. Наравно, не дневна бројка, већ у дужем последњем периоду. 

Објављено је и да је на респираторима 27 пацијената.

Како се наводи, урађена је анализа 9.921 узорака.

Током епидемије коронавируса у Србији од последица ковида-19 умрло је 7.167 особа, а проценат смртности је 0,98. Но, треба напоменути да је методологија утврђивања процента смртности од ковида само на основу позитивног теста, а некад и без њега, према слободној оцени лекара, врло спорна, и да се стварни проценат у светским оквирима креће око 0,2 одсто и мање.

Мушкарци тренутно обољевају у 80% случајева, каже директорка Батута, а шта каже о почетку школске године и невакцинисаној деци, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда, vesti-online.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА