Најновије

РТС: Евидентирали смо ко се од запослених вакцинисао!

Након гласина да ће РТС отпуштати запослене који се нису вакцинисали, а таквих је према неким сазнањима већина, огласио се и РТС након захтева за информације од јавног значаја који је тој кући упутила адвокат Милина Дорић.

РТС (фото: Правда)

У одговору се тврди да вакцинација није услов да би се на РТС задржао посао, те да невакцинисанима неће престати да важи уговор о раду, ако се не вакцинишу.

Под тачком 3. се наводи да ће вакцинисани бити стимулисани новчано, “уколико то финансијске могућнсоти дозвољавају”, и то ће бити “награда за допринос у борби против ширења пандемије”. Наводи се да је то у складу са споразумом склопљеним са синдикатима. Затим се каже РТС има средства за ту намену, а висина накнаде ће зависити од одлуке генералног директора.

Даље се тврди да у РТС-у “не постоји пракса уцењивања по овом или било ком другом основу”.

Међутим, у тачки 6. каже се да “постоји евиденција вакцинисаних радника РТС”.

Даље се тврди да критеријуми за утврђивање вишка запослених немају везе са вакцинацијом запослених, а у последњој тачки каже се да “не постоји интерни акт који обавезује запослене да се вакцинишу”.

Свакако да сама чињеница награђивања оних који су се вакцинисали представља једну дискриминацију, поготова када се узме у обзир да вакцине не делују. Док се код нас о томе подаци крију, управо у државама са највећим бројем вакцинисаних можемо да видимо да пандемија највише дивља, попут Велике Британије и Израела. Те државе поштено признају да у највећем броју обољевају управо вакцинисани.

А популарни др Смрт, тако назван због веза са земунским кланом и оптужби да је за њих извршио најмање једну ликвидацију пацијента, сада министар здравља, предлаже увођење ковид пропусница, како би се људи натерали на вакцину, опширније ОВДЕ.

Извор: Правда, Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА