Најновије

СЛОВЕНАЦ ЗАЛЕДИО АМЕРИКУ! ЕУ се неће отворити за Авганистанце који беже, нек остану да се боре за своју земљу!

Премијер Словеније Јанез Јанша рекао је данас да Европске унија неће отворити никакве хуманитарне или миграционе коридоре за Авганистан, као и да неће дозволити понављање мигрантске кризе из 2015. године.

Јанез Јанша (фото: Јутјуб)

„Нећемо дозволити да поновимо стратешке грешке из 2015. године. Помоћи ћемо само појединцима који су нам помогли током мисије НАТО-а и државама чланицама ЕУ које штите нашу спољну границу“, објавио је Јанша на Твитеру, преноси агенција СТА.

У другом твиту, он је указао на то како се жене организују и боре против талибана у одређеним деловима Авганистана и да би тако требало и мушкарци да се боре.

„Није дужност ЕУ или Словеније да помажу и плаћају свима на планети који беже, иако би могли да се боре за своју домовину“, додао је Јанша.

Словеначки званичници последњих дана су у више наврата понављали да ће само они који су радили за стране снаге и мисије у Авганистану бити евакуисани и биће им помогнуто при пресељењу, а осталима би требало да помогну суседне земље Авганистана.

Један авганистански преводилац и његова породица већ су стигли у Словенију, док други покушава да стигне на аеродром у Кабулу.

А Вучићев саветник који нас је бомбардовао 1999. прича о хуманости и каже да треба да се помогне тим људима који беже, опширније ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА