Најновије

ШТА ЈЕ ЧАНАК РАДИО НА ВЕЧЕРИ СА МИЛОМ? Шешељ открио мрачну прошлост лидера ЛСВ, па проговорио о покушају преврата у Србији

Председник СРС Војислав Шешељ изјавио је да је лидер ЛСВ Ненад Чанак на вечеру са председником Црне Горе Милом Ђукановићем ишао да би примио налоге и паре од њега.

Шешељ и Чанан (Фото: Јутјуб)

- Па, Чанак је из издајничке породице. Његови отац и мајка су били заклети аутономаши, а отац му је умро као члан председништва Аутономне покрајине Војводине, а пре тога је био и аутономашки градоначелник Новог Сада. То је дубоко у њега усађено. Чанак је страни плаћеник. Све наше службе знају да новац прима од Албанаца, Хрвата, босанских муслимана и монтенегрина - рекао је Шешељ.
Он каже да се Ненад Чанак мора избацити из власти у Новом Саду, да му се не смеју скупљати потписи за изборе и да мора бити избачен из власти на републичком нивоу. 

Војислав Шешељ каже да Чанково вређање СПЦ више није питање слободе говора, већ отворено непријатељско деловање према српском народу, према српској цркви и према Србији у целини.

- Ту се поставља питање докле он може бити толерисан на телевизијама са националном фреквенцијом - рекао је лидер радикала.

Шешељ је подсетио да му је Јовица Станишић причао да је УДБА финансирала Чанка са 300 марака деведесетих година како би огадио народу идеју аутономаштва.

О вечери Чанка са Мило Ђукановићем, Шешељ каже да је Чанак на вечеру са Милом отишао да прими налоге и да за то узме паре. 

Одговарајући на питање да ли то мешање Црне Горе у унутрашње ствари Србије, Шешељ каже да је Ђукановић већ поткупио најгору мафију у Србији и да је покушао да организује убиство председника Србије Александра Вучића и да направи преврат у Србији. 

- Иза Веље Невоље и Марка Миљковића стоји Мило Ђукановић лично - рекао је Шешељ и додао да је у свему велика улога и Бране Мићуновића. 

Шешељ каже да идеју о војвођанском идентитету одмах треба сасећи у корену. Лидер радикала је рекао и да одмах треба сменити Гордану Чомић са министарске фунцкије, а њено непримерено гостовање на ТВ "Прва" окарактерисао је као "лудачко".

Однос према римокатоличкој цркви

Одговарајући на питање у којој мери је сам износио негативне коментаре о римокатоличкој цркви, Шешељ каже да је он пре свега говорио о неким папама.

- Неке римске папе сам назвао злочинцима, нпр. Јована Павла II и Бенедикта XI, а откад је изабран папа Франциско ја нисам нападао ни римокатоличку цркву, ни њега. Веома ценим и поштујем што је спречио да се Степинац прогласи свецем, а још бих га више поштовао када би отишао у Јасеновац и клечао у знак покајања због тога што је неколико стотина римокатоличких свештеника у II светском рату на простору НДХ лично и непосредно учествовало у злочинима над српским народом - рекао је Шешељ.

Ђаци неће морати да носе маску само док ћуте! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА