Најновије

КАО У ФИЛМОВИМА АПОКАЛИПСЕ! Талибани ушли у америчке хангаре да виде шта су Американци иза себе оставили! (ВИДЕО)

Уласком генерал мајора Криса Донахјуа команданта 82. ваздушно десантне дивизије познате и као Алл Америцан "АА" у транспортни авион Ц-17 оконачно је поглавље америчког интервенционизма дуго 20 година. Донахју је тако био последни амерички војник који је напустио Авганистан. После одласка УСА Армy комплетни кабулски аердором преузели су талибани, односно бриграда Бадри 313 која је прва ушла у хангаре у којима је свега пар сати пре боравило хиљаде америчких војника.

Талибани у америчкој бази. (Фото: Твитер видео)

Као у филмовима апокалипсе припадници Бадир 313 ушли су у хангаре да виде шта су то Американци иза себе оставили.

Наравно ту су била два хеликоптера ЦХ-46 Си Книгхт. То се наравно морало и да се прослваи уз ватромент и ПВО муницију.

У рано јутро талибански ПР Забихулај Муџахид није крио задоцвољство и осмех у пратњи командоса кад је обилазио аеродром рекао је да је ово победа целе Авганистанске нације.

Оно што је пажњу свих заокупило била је остављена техника, али не она на војном делу аердорома неких 100 и нешто тенкова Т-55 и Т-62 и борбених возила БРДМ-2 као и хеликоптера Ми-24В него на овом делу где су били амерички војници.

На фотографијама и снимцима се видела остављена техника за коју су неки говорили да су је Американци као и пре скоро три недеље Авганистанци предали у руке талибанима. Па су тако у хангарима могли да се виде борбени авиони А-29 Супертукано, хеликоптери УХ-60 Блекхок, МД-350, МРАП МаxПроо, хамвији, који су остали упамћени по томе више да су у данима хаоса 16. и 17. августа растеривали гомилу света, који је по писти јурио и качио се на транспортне авионе да их одведе далеко од пакла Кабула.

Американци су пре одласка уништили Ц-РАМ систем за противракетну одбрану, око 70 возила МРАП, 27 хамвија и 73 различите летелице од хеликоптера преко борбених до цивилних и транспортних авиона.

Међутим, изгледа да оно што су говорили у америчкој војсци да су сву технику демолирали и да је неуоптребљива, говорили су истину.

Застава „Талибана“ над Кабулом? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА