Најновије

КУРЦ СТАО У ОДБРАНУ СВОЈЕ ДРЖАВЕ И ОДБИО ПЛАН ЕУ! "Не" избеглицама из Авганистана!

На питање о предлозима да све ЕУ земље поделе терет прихватања избеглица, Себастијан Курц изјавио је данас новинарима у Берлину да је Аустрија већ прихватила већи удео миграната од пропорцијалног од 2015. године.

Себастијан Курц. (Фото: Јутјуб)

- Аустрија већ има четврту највећу авганистанску заједницу на свету - рекао је он уочи састанка са немачком канцеларком Ангелом Меркел.
Ангела Меркел изјавила је да је за њену владу сада усмерење како да помогне Авганистанцима којих је до 40.000, а који имају права да дођу у Немачку са својом ближом родбином зато што су радили за немачку војску или хуманитарне организације.

- Морамо да видимо колико њих заиста жели да напусти земљу и колико њих неће. То ће умногоме зависити од услова које талибани створе у земљи - истакла је она.

У изјавама на одвојеном догађају немачки министар унутрашњих послова Хорс Зехофер објаснио је да је Немачка увелико спремна да прихвати Авганистанце који су под посебним ризиком од прогона али је одбио да каже колико.

Он је позвао свих 27 ЕУ земаља да се заједно договоре о азилантској политици и рекао да за сада Аустрија није спремна то да уради.

Чанак наставља са бруталним провокацијама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА