Најновије

ПРЕМИНУО МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Срце издало српског амбасадора

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у својој 71. години.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Тим поводом МИнистарство одбране је издало саопштење.

- Министарство спољних послова са тугом обавештава да је изненада преминуо наш уважени колега, амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански. Памтићемо га као великог родољуба, изврсног писца, новинара, еминентног војнополитичког коментатора, који је волео своју земљу и са поносом је представљао широм света .

- Остаће упамћене његова преданост, посвећеност и залагање као амбасадора наше земље, као и бројне активности усмерене на додатно унапређење сарадње и пријатељства Србије и Русије. Министарство саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Лазанског. Комеморација и датум сахране биће накнадно објављени - додаје се у саопштењу.

Мирослав Лазански рођен 1950. године у Карловцу. Дипломирао је на Правном факултету у Загребу, где је и започео новинарску каријеру, прво у „Полет“-у, касније у „Вјеснику“, „Старту“, „Данас“-у, „Политици експрес“, „НИН-у“, „Вечерњим новостима“.

Извештавао из Сирије, Сомалије, са Крима, такође извештавао о ратовима у Авганистану, Чеченији, Конгу, Ираку, Ирану, Либану, Јемену и Либији...Интервјуисао је два врховна команданта НАТО-а, три маршала СССР, шефове КГБ-а, КХАД-а, педесетак министара одбране и начелника генералштаба светских армија, између осталог начелнике генералштаба руске, кинеске и јапанске армије. Једини југословенски новинар који је пловио у атомској подморници, америчкој „Таутог", летео у авиону Ф-14, био на носачу авиона „Џон Ф. Кенеди" и летео у Мигу 29.

За амбасадора у Русији постављен је у јуну 2019. године указом председника Републике Србије.

Мирослав Лазански је преминуо у свом дому у Београду од, како се незванично сазнаје, последица срчаног удара.

Хрватске снаге протеривале и убијале Србе, палиле села! За злочине нико није одговарао, а Хрватска то слави. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА