Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА ОБОРИЛА АМЕРИЧКИ МQ-4C ТРИТОН: Жесток ударац нанет снагама САД-а! (ВИДЕО)

Сиријска војска оборила је амерички високо летачки надзорни дрон МQ-4C "Тритон" изнад села северне провинције Алепо, јавио је "U-News" 4. августа.

Сиријска војска. (Фото: Сана)

Упућени извор рекао је за новинску агенцију, за коју се зна да је блиска либанском Хезболаху и сиријској држави, да је беспилотна летелица оборена ракетом из система ПВО Сирије руске производње "Бук-М2Е" (СyААДФ).

- Амерички авион полетео је из ваздушне базе Мученика Мувафака Салтија у региону Азрак на северу Јордана - рекао је неименовани извор.

"У-Неwс" није прецизирао када се инцидент догодио. Ипак, сиријски извори известили су да је 2. августа оборен велики беспилотни објекат изнад западног  Алепа. Снимци на којима се види како беспилотна летелица пада са неба у пламеној кугли објављени су на интернету.

Америчка војска за сада није коментарисала тврдње "U-News". Ако се потврди, ово ц́е бити први пут да је оборен МQ-4C.

Ирански Гардијски корпус исламске револуције (ИРГЦ) оборио је 20. јуна 2019. беспилотну летелицу БАМС-Д изнад Ормушког мореуза. Беспилотна летелица је прототип верзија РQ-4А коју је развила компанија "Нортхроп Грумман" као део развојног програма МQ-4C.

Тврдње "U-News" наишле су на велики одјек, углавном због тога што је МQ-4C развијен за спровођење мисија надзора и извиђања (ИСР) над огромним океанским и приобалним регионима.

Штавише, новинска агенција је поделила снимке на којима се види олупина руске беспилотне летелице "Форпост" која се 3. августа срушила у западном Алепу, наводно као резултат техничког квара. Агенција је лажно тврдила да олупина припада обореном МQ-4C .

Иако постоји довољно доказа који потврђују да је СyААДФ 2. августа оборила велики дрон изнад Алепа, тип авиона и идентитет његових оператора тек треба да буду потврђени.

Шта Русија и Кина треба да објасне Америци? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА