Најновије

НОВИ "ВАТРОМЕТ" У ИРАКУ: Проиранска група разнела још један амерички конвој (ВИДЕО)

Дана 4. августа проирански Саријат Касим ал-Џабарин (Разбијач титана) напао је конвој који је превозио логистичке залихе и опрему за коалицију предвођену САД-ом у јужној ирачкој провинцији Ди Кар.

Нови напад у Ираку (Фото: принтскрин)

Оперативци групе гађали су конвој импровизованом експлозивном направом (ИЕД) док је пролазио путем у близини града Насирије, главног града области Ди Кар. Објављен је и видео-снимак напада.

Саријат Касим ал-Џабарин једна је од неколико проиранских ирачких група које су настале након убиства Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта популарних јединица за мобилизацију, и иранског команданта снага Кудс, генерал-мајора Касима Сулејманија.

У последњих неколико недеља, Саријат Касим ал-Џабарин појачао је нападе на колоне за снабдевање коалиције предвођене САД. Група је 29. јула напала четири конвоја за снабдевање у Ди Кару, јужној провинцији ал-Диванија и централној провинцији Вавилон. Дана 30. јула у Вавилону је гађан пети конвој.

Више од осам сати након напада на конвој залиха коалиције предвођене САД-ом, оклопни теренац сигурносне компаније Еуфрат, који чува залихе конвоја и пружа друге услуге коалицији, био је на мети магнетне експлозивне направе у близини Исламске банке у округу Караде у центру ирачке престонице, Багдада.

САД, за које се чини да су одлучне у намери да задрже своје снаге у Ираку, тек требају пронаћи начин да заштите уговараче и испоруче конвоје од проиранских снага.

Ирачке снаге отпора вероватно неће престати с нападима на америчке конвоје, базе и дипломатску мисију пре него што Вашингтон објави потпуни план повлачења. Очигледно се то неће догодити ускоро.

ЕУ не може издржати растућу миграцијску кризу, долази распад! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА