Најновије

НАПАД ИСЛАМИСТА У КОНГУ! Поставили заседу, палили возила, страхује се да је 80 људи нестало!

Наоружани побуњеници поставили су данас заседу једном конвоју и запалили 16 возила у источном Конгу, а страхује се да је око 80 људи нестало у том нападу, рекао је Жан-Пол Нагонди, портпарол владе округа Итури.

Исламисти. (Фото: Јутјуб)

Он је за напад окривио исламистичку милитантну групу Удружене демократске снаге (АДФ) и критиковао спор одговор војске на напад, преноси Ројтерс.

- Војска само чека да побуњеници побију становништво и тек тада јуре за њима без икаквих позитивних резултата. Морамо да видимо да војска покреће добру офанзиву против АДФ-а уместо да сваки пут игра одбрану - рекао је Нагонди.

Влада Конга је почетком маја прогласила ванредно стање у Северном Кивуу и у Итури, у покушају да стане на пут великом порасту насиља, али упркос томе напади АДФ се настављају.

Према извештају агенције за мапирање кризе у источном Конгу (КСТ), број убијених цивила се додатно повећао од како је појачан број војника.

Исламска држава је преузела одговорност за бројне напада за које је кривица била приписивана АДФ-у, иако експерти УН немају опипљиве доказе о томе да ИС контролише операције АДФ-а, наводи Ројтерс.

Бајден у серији лоших резултата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА