Најновије

ЦРНО ДА ЦРЊЕ НЕ МОЖЕ: Како је изгледала сарадња СНС-а и Беливукове групе

Да ли је Беливукова група „прекрајала изборе“ у Владимирцима код Шапца?

Претрес на стадиону Партизана (Фото: Јутјуб)

"Набилдовани момци са фантомкама и дугим цевима" чланови су групе Вељка Беливука који су 2016. године у пратњи полиције послати у Владимирце како би спречили формирање нове власти у тој општини у којој није била Српска напредна странка. То тврди један од оснивача Демократске странке и некадашњи председник општине Владимирци Јанко Ђурић, који је сведочио постизборним дешавањима у Владимирцима. Премијерка Ана Брнабић каже да о томе не зна ништа, али је сигурна да то није тачно.

У општини Владимирци крај Шапца, две недеље након локалних избора 2016. године, пред зградом Скупштине општине окупили су се напредњаци и момци прерушени у кловнове са задатком да не дозволе улазак у зграду коалицији која је требало да формира власт без СНС-а. Да је реч о групи навијача Партизана Јанко Ђурић, бивши председник те општине, иначе професор руског језика у пензији, је чуо, како каже, од свог ученика који је полицајац у Београду и који се сусрео са аутобусом у ком су били кловнови и напредњаци на путу за Владимирце

- И он ми је рекао да су то вође навијача Партизана. Кад сам видео новине, онда сам видео да су то људи Веље Невоље, Салета Мутавог, да су они били у Драгачеву, да су они били у Ковину, у Мионици, да су били у целој Србији. Они су гасили протесте, они су палили бакљаде. То су све они радили. Они су тукли тамо, па видели сте слику у згради Председништва - наводи Ђурић.

Новинар Вук Цвијић, који је објавио исповест Ђурића у недељнику НИН, уверен је да нема сумње да је власт користила чланове групе Вељка Беливука на локалним изборима, али и још раније – што је било видљиво на фудбалским трибинама, које су преузели 2014. године, како би спречавали скандирање других навијача против власти.

- Представници у управи Партизана су постављани на предлог тадашњег и садашњег секретара Владе Новака Недића, а занимљиво је да су то били људи из жандармерије као Ненад Вучковић или људи из БИА, као Горан Цолић. Оно што је такође чудно је да је та група састављена од навијача других клубова. Они су се у то време и звали Јањичари, састављени од Звезде од Рада. Одједном су се сви нашли са представницима полиције, жандармерије и преузели трибину - наводи Цвијић.

Председница Владе више пута је рекла да, када је реч о припадницима криминалне Беливукове групе, неће бити заштићених. Зато смо је упитали да ли ће истражити ко је наводне чланове те групе ангажовао 2016. године у Владимирцима.

- Не, не знам ништа о томе и сигурна сам да то није истина. Да, неће бити заштићених и тиме се поносим. Ми смо показали да у овој земљи нема заштићених и да никог неће заштити ни чланска карта, ни политичка припадност, ни функција ни било шта друго - навела је пермијерка Ана Брнабић.

Премијерка би, ипак, требало да зна о чему је реч. Те 2016. године, као министарка државне управе и локалне самоуправе, потписала је допис упућен Скупштини општини Владимирци у ком обавештава да је упозната са ситуацијом и даје своје мишљење да је претходно одржана седница била валидна, пише Н1.

Извор: Директно
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА