Најновије

ОДГОВОР БЕЗ ДОГОВОРА: Огласила се делегација Београда

У Бриселу је вечерас у делегацији Београда за Танјуг потврђено да никакав договор са приштинском страном још није постигнут.

Грачаница (Фото: Јутјуб)

Како је Танјугу речено, делегација Београда још се налази у згради Европске службе за спољне послове, а преговарач Приштине Бесник Бисљими раније је напустио је зграду.

Портпарол ЕУ за спољне послове Петер Стано огласио се наТвитерунаводећи да састанак главних преговарача Приштине и Београда са Лајчаком није готов, те да се преговори настављају све док се не нађе решење за тренутну кризу на северу Косова и Метохије.

Ову информацију потврдио је и Лајчак на Твитеру, ретвитујући поруку Стана.

Бисљими је новинарима испред зграде ЕЕАС-а рекао да је на састанку у Бриселу постигнут начелни договор о повратку слободе кретања између две стране и да се чека пристанак Београда.

Две делегације су током дана неколико пута одвојено разговарале са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком, а трилатералног састанка није било.

Амбасадори САД: Напредак, али посао није завршен

Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри као и дипломатски представник САД у Приштини данас су демантовали да је постигнут договор Београда и Приштине у Бриселу.

"Ја сам у блиском контакту са мојим пријатељем представником Стејт департмента Габријелом Ескобаром који је у Бриселу како би исказао подршку дијалогу којем посредује ЕУ. Овај посао није завршен, али је начињен добар напредак. Стране морају бити флексибилне и наставити да раде како би привели ово финишу. Време за то је сада", написао је на Твитеру Годфри.

Такође на Твитеру вршилац дужности отправника послова мисије САД у Приштини Николас Ђакобе у објави је навео: "Упркос извештајима медија, преговори у Бриселу се настављају. Напредак је постигнут, али остаје још посла. Ми охрабрујемо Косово и Србију да наставе да се ангажују отворено и озбиљно".

Шта је Марија Захарова рекла о републици Српској и БиХ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА