Најновије

„Вучић ће политички лакше преживети губитак Косова, него Пинка и РТС“

Новинар недељника НИН Зоран Прерадовић изјавио је у Новом дану, говорећи о изборима, да је "једини камен у Вучићевој ципели Београд". "То није безначајно, јер одатле може да крене парање власти на даље. Мислим да, ако би Београд добила опозиција, то може да буде почетак краја. Вучић ће лакше у политичком смислу преживети губитак Косова, него губитак РТС и Пинка, а Београд ако изгуби у блиској будућности, изгубиће власт", каже он.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Говорећи о нацрту документа о изборним условима који су написали представници Европског парламента који су посредовали у преговорима власти и опозиције, а у који је Н1 имао увид, Прерадовић каже да, „чак и да се догоди тај списак лепих жеља, не можете у три или четири месеца кампање дати једнак третман опозицији и власти и рећи сад је то у реду, избори су регуларни“.

„Власт води кампању непрекидно, она је водила бескрупулозно и током пандемије, она је води и сад. Једини камен у Вучићевој ципели је тај Београд, а то није безначајно, јер одатле може да крене парање власти на даље. Мислим да, ако би Београд добила опозиција, то може да буде почетак краја“, каже он, а преноси Н1.

Поставља питање шта се дешава са приватним емитерима са националним фреквенцијама.

„Било је толико прилика да се направи макар привид равноправног положаја опозиције и власти на јавном сервису, а добили смо ону једну несрећну емисију. Вучић ће лакше у политичком смислу преживети губитак Косова, него губитак РТС и Пинка, а Београд ако изгуби у блиској будућности, изгубиће власт“, каже он.

Поредећи ситуацију са 2000. годином, Прерадовић каже да је „Милошевић пао оног тренутка кад су пале прве бомбе у Србији“.

„Није упоредива атмосфера, није упоредив контекст, нису упоредиви ни актери, ни са оне стране власти, ни са ове стране опозиције. Без увреде, али тадашњи опозициони лидери са свим својим манама имали су већи капацитет и кредибилитет“, каже он.

Уз тонове државне химне и поруку – „сада више него икада морамо остати уједињени“, председник државе објавио је спот и отворио питање да ли је започео кампању за следеће изборе, а каже да још размишља. Прерадовић каже да му „верује“ да још размишља.

„Још једна шарада напредњака, наравно да ми видимо тај спот у коме нам се прво покушава сугерисати да је Вучић равноправан са светским лидерима који га оберучке прихватају, а видели смо у Вашингтону како то изгледа кад оде код америчког председника, а онда имамо никад бољу, успешнију и племенитију Србију, и поново ‘за нашу децу’, јесу то она деца коју лечимо СМС порукама. Политика нема меру морала много нигде, али ово је заиста беспризорно“, каже Прерадовић.

Најопаснији тенк на свету руски Т-14 Армата, одлази у Сирију на сталну ратну мисију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА