Најновије

ПРОМЕНА НА ЧЕЛУ КФОРА: Италијански генерал мења Кајарија

Мађарски генерал-мајор Ференц Кајари завршио је мандат команданта Кфора, предајући данас дужност италијанском генералу Анђелу Ристучи, на церемонији одржаној у Приштини.

Кфор (Фото: flickr)

Церемонијом примопредаје дужности у главном штабу мисије Кфора руководио је адмирал Стјуарт Манч, командант Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу.

Италијански генерал-мајор Анђело Ристуча је 27. командант Кфора од 1999. године, а своје обраћање након преузимања дужности почео је сећањем на све погинуле, не само припаднике те мисије, већ и свих чланова породица и жртава сукоба на Балкану.

Ристуча је рекао да њихова жртва заслужује њихову посвећеност да гарантују мир, безбедност и стабилност, оценивши да је Кфор прича о успеху.

Новоименовани командант те мисије обећао је да ће своје дужности дефинисане у овом мандату испуњавати са пуном посвећеношћу.

"Захваљујем италијанским и мултинационалним политичким и војним властима што су ми повериле овај задатак. Уверавам их да сам свестан велике одговорности и изазова са којима се морамо суочити", рекао је Ристуча на церемонији.

Међународне војне снаге на Косову и Метохији, распоређене су у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН. Тренутно броје око 3.800 војника.

Церемонији су присуствовали представници централних институција у Приштини, Вјоса Османи, Аљбин Курти и други.

Османијева је захвалила генерал-мајору Ференцу Кајарију на досадашњој служби и пожелела добродошлицу генерал-мајору Анђелу Микелеу Ристучи.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА