Најновије

Неутралисана командна места Оружаних снага Украјине у Дњепропетровској и Запорошкој области, као и у ДНР-у

Руска војска је неутралисала командна места Оружаних снага Украјине у Дњепропетровској и Запорошкој области, као и у ДНР-у, саопштило је Министарство одбране.

„Удари оперативно-тактичке и армијске авијације, ракетних трупа и артиљерије неутралисали су командна места Оружаних снага Украјине у областима насеља Великаја Костромка у Дњепропетровској области, Константиновка у Доњецкој Народној Републици и Лежино у Запорошкој области“, наводи се у саопштењу.

Како је прецизирано у Министарству одбране, руске трупе су неутралисале и 41 артиљеријско оруђе на ватреним положајима, као и људство и војну технику у 156 рејона.

Поред тога, савезничке снаге су успешно одбиле напад у правцу Купјанска, где су раније украјински милитанти и страни плаћеници покушали да продру у одбрану савезничких снага. Као одговор, руске трупе су потиснуле непријатеља и потпуно их вратиле на првобитне положаје.

Такође, Оружане снаге Украјине су безуспешно покушале да нападну у Харковској области и ЛНР-у.

„Укупни губици Оружаних снага Украјине и плаћеника на овом правцу износе више од 100 војника, четири тенка, три борбена возила пешадије и три турска оклопна транспортера `Кирпи`“, додаје се у саопштењу Министарства одбране.

О “порно афери” у СНС читајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА