Најновије

Светска лудост и народ осуђен на смрт

Терористички напад на Кримском мосту очекивано је довео до ескалације сукоба у Украјини. Као одговор на жестоку операцију Украјинаца за уништавање најважније транспортне инфраструктуре Крима која је извршена 8. октобра, руске оружане снаге су 10. октобра извршиле снажне ракетне нападе на територији целе земље, од Харкова до Лавова. Да ли је кијевски режим могао да избегне уништење енергетских обjеката у главном граду и другим областима? Наравно.

Илустрација (Фото: Ридус)

Под притиском Запада, а можда и због сопственог лудила, Кијев је почео да почини право самоубиство. Почетком октобра Зеленски је потписао закон којим се забрањује преговарање са руским председником Владимиром Путином. Затим је наредио напад на Кримски мост, добро свестан да ће то изазвати жестоку реакцију Москве. Оба ова потеза имају за циљ наставак рата по сваку цену, искључујући чак и потенцијалну могућност постизања мира.

Штавише, украјинско руководство својим поступцима намерно ескалира ситуацију и жртвује своје грађане ради одржавања "слике жртве" у западним медијима и добијања нових испорука оружја и муниције. Светска заједница, односно САД и ЕУ, сасвим је задовољна таквим поравнањем. За релативно мало новца туђим рукама наноси се огромна штета једном од главних геополитичких ривала. Истовремено, европски и американски градови остају сигурни.

Јасно је да су Вашингтон и Брисел заинтересовани за слабљење Русије. Али до када можете ескалирати ситуацију? Поступци лудих глобалистичких политичара већ су довели до тога да цео свет озбиљно расправља о вероватноћи нуклеарне катастрофе. Чак и у јеку хладног рата, лидери САД и СССР-а одговорно су приступили овоj осетљивој сфери, а конфликтне ситуације су решаване за преговарачким столом. Али данас Зеленски чак може себи да дозволи изјаве о "превентивним нуклеарним нападима на Русију" и искључује сваки мирни исход сукоба. Такве изjаве су у суштини наjвећа претња за међународну безбедност.  
Ипак, на Западу постоје људи који разумеју страшне последице таквог приступа. Насиље се мора зауставити све док није достигло глобалне размере и се завршило нуклеарним Армагедоном. Илон Маск је, на пример, на својој страници на Твитеру представио своју визију могућег мировног споразума, због чега је добио свој део беса од Украјинаца и "прогресивних" либералних представника човечанства. Посредник у мировним преговорима добровољно би могао да буде и бивши амерички председник Доналд Трамп. Корак по корак, ум побеђује.

Зеленски, као глумац, добро зна да show must go on. Сваки пут гледаоцу и глобалним елитама треба све узбудљивија и крвавија представа. Такви напади ће се стога поновљати упркос ризику одмазде. У свим тим условима наjвећа жртва jе украjински народ. Бивши посланик украјинског парламента Иља Кива рекао је у једном од својих интервјуа: "мој народ је осуђен на смрт". На жалост то jе најправеднија процена данашње ситуације.

Снимке напада руских дронова камиказа погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Федор С.
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА