Најновије

РУСКА ВЛАДА ОБЈАВИЛА: Колико ће трајати поправка Кримског моста?

Поправке моста који повезује полуострво Крим и југ Русије требало би да буду завршене до јула 2023. године, наводи се у документу објављеном на сајту руске владе, преносе данас РИА Новости.

Кримски мост (Фото: kremlin.ru)

Председник Русије Владимир Путин изјавио је 9. октобра да је експлозија на кључном мосту који повезује Крим са Русијом био терористички акт, који су испланирале украјинске специјалне службе.

У експлозији на мосту су погинуле три особе.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је у среду да је терористички напад на Кримски мост организовала Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине и њен начелник Кирил Буданов, а током досадашње истраге је ухапшено осам особа, пренео је Интерфакс.

Како је навео ФСБ у саопштењу, служба је привела петорицу држављана Русије и три држављана Украјине и Јерменије у оквиру истраге терористичког напада за чијег организатора је Москва означила украјинску војну обавештајну службу.

ФСБ је навео да се истрага о нападу наставља, а сви његови организатори и саучесници, "укључујући стране држављане, одговараће у складу са руским законом", пренео је Интерфакс.

Иако Кијев није директно преузео одговорност за експлозију,саветник украјинског председника Михаил Подољак назвао је "почетком" инцидент на Кримском мосту.

О даљим корацима украјинске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА