Најновије

СРБИН УХАПШЕН У МАЂАРСКОЈ: Терете га за ратне злочине

Министарство спољних послова Мађарске потврдило је да је у тој земљи ухапшен држављанин Србије осумњичен за убиство 33 албанска цивила у насељу Кристал у Пец́и 1999. године, преноси Репортери.

Хапшење (Фото: Pixabay)

На питање портала да ли ц́е изручити српског држављанина, за којим постоји међународна потерница коју је расписао специјални представник генералног секретара Уједињених нација у Приштини, а на основу посебног одељења за ратне злочине Суда Приштина, мађарско министарство је одговорило да "Србин није дао сагласност за екстрадицију".

Министарство је додало и да ће Градски суд у Будимпешти контактирати правосудне органе Косова преко Министарства правде Мађарске.

Како сазнаје Косово онлајн 48-годишњи С.С. из Пећи ухапшен је 15. октобра у Будимпешти на захтев косовских правосудних органа.

Мађарски органи од приштинских власти затражили су да им до 26. новембра 2022. године доставе на увид сву потребну документацију у вези са предметним случајем, као и гаранције да именовани неће бити процесуиран по неком другом основу – осим оном по којем је против њега подигнута међународна потерница, сазнаје Косово онлајн.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА