Најновије

Зграбили га и извукли из сале: Свет бруји о снимку одвођења бившег председника са конгреса партије (ВИДЕО)

Кинески премијер Ли Кећанг и тројица других чланова Сталног одбора Политбироа, највишег тела владајуће Комунистичке партије за креирање политике, искључени су из новоизабраног Централног комитета у суботу.

Више од 2000 делегата на партијском конгресу у Пекингу, који се одржава сваких пет година, изабрало је Централни комитет у којем је 205 чланова и 171 заменик.

Ли Кећанг (67), Ли Жаншу (72), Ванг Јанг (67) и Хан Женг (68), припадници седмерочланог Сталног одбора, искључени су из новог Централног комитета.

Централни комитет ће се у недељу састати иза затворених врата на својој првој пленарној скупштини или пленуму како би гласао о саставу новог Политбироа, који се у правилу састоји од 25 чланова и Сталног одбора.

Искључени су такође 64-годишњи Ји Ганг, гувернер кинеске централне банке и 66-годишњи Гуо Шућинг, председавајући агенције за регулацију банкарског и осигураватељског сектора.

Заменик премијера Лиу Хе (70), кинески економски стручњак, такође је искључен из новог Централног комитета.

CNN је објавио да је бивши генерални секретар КП Кине и председник Кине Ху Јинтао (79) изведен из Велике дворане народа током церемоније затварања конгреса.

Ху је седео за главним столом у Дворани народа, поред наследника Си Ђинпинга, када су му пришла два мушкарца. Кратко је разговарао с њима и, како је навео CNN, деловало је као да одбија да оде. Околности под којима је Ху изашао из дворане нису познати.

Генерални секретар и председник Кине Си Ђинпинг затворио је у суботу 20. конгрес Комунистичке партије и очекује се да ће добити нови, петогодишњи мандат на месту вође странке.

Снимак уништене колоне украјинских тенкова погледајте ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА