Најновије

Додик: Сви који могу, а не дођу на митинг 25. октобра у Бањалуци, против су РС

Српски члан Председништва БиХ у техничком мандату и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик изјавио је да су против Републике Српске сви они грађани овог ентитета БиХ који могу, а неће доћи на митинг владајућих странака 25. октобра у Бањалуци.

„Протеклих дана много људи од мене тражило да се одржи митинг како би народ изразио своју вољу. Очекујемо много људи, све оне којима је стало да српски народ овде одлучује сам о себи. Они који могу да дођу, а неће – против су Републике Српске“, рекао је Додик у Вишеграду, пренела је Радио-телевизија Републике Српске.Он је најавио да ће на том митингу бити донети одредјени ставови, који ће бити смернице за политику у наредним годинама, додавши да ће се радити „на јачању субјективитета Републике Српске и враћању надлежности за изборе на ентитетски ниво“.

„То значи да ће изборни закон РС дати право да Република Српска путем изборне комисије проводи локалне, као и изборе за Народну скупштину и председника РС, а не ЦИК који иначе по Уставу нема то право“, навео је Додик.

Додао је да „неки из (опозиционе странке) СДС-а и ПДП-а потрудили да суверено право народа да одлучује на изборима пренесу неким неодговорним људима у Сарајеву, који се лоше односе према свему што је у Републици Српској“.

После два протеста опозиције у Бањалуци одржана, због, како су навели, изборне крађе 2. октобра, владајући СНСД је заказао митинг за „одбрану народне воље“ 25. октобра у највећем граду РС.

ЦИК БИХ је 10. октобра донела наредбу за поновно бројање гласова зxа председника РС, због, како су образложили бројних неправилности на том изборном нивоу.

Тада је ЦИК престао да објављује резултате избора за председника РС, према којима је Додик имао предност од око 30.000 гласова у односу на опозициону кандидаткињу Јелену Тривић.

Снимак уништене колоне украјинских тенкова погледајте ОВДЕ.

Извор: НСПМ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА