Најновије

РУСИ И ДАЉЕ БИЈУ ПО УКРАЈИНИ: Уништена командна места, артиљерија, складишта и центар везе

Руска војска наставља да спроводи специјалну војну операцију.

Ударима оперативно-тактичке и армијске авијације, ракетних трупа и артиљерије погођена су два командна места Оружаних снага Украјине у рејонима село Артемовск у Доњецкој Народној Републици и Константиновка у Запорошкој области, као и 59 украјинских артиљеријских јединица на ватреним положајима, људство и војна техника у 177 округа, саопштава Министарство одбране.

У близини насеља Приколотноје Харковске области уништен је центар везе украјинске групе трупа. У близини града Дњепропетровска уништено је складиште нафте из којег је група војника у Донбасу снабдевана дизел горивом.

Током дана средствима противваздушне одбране уништено је 10 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Јегоровка, Зелени Гај, Павловка, Никољскоје, Завитне Бажања, Кириловка са територије Доњецке Народне Републике, Полтава на територији Луганске Народне Републике, Нова Тарасовка у у Харковској области и Нова Каменка у Херсонској области.

Поред тога, у областима насеља Бургунка, Олговка, Николајевка, Нова Каховка, Поњатовка, Николскоје у Херсонској области и Новониколскоје у Луганској Народној Републици, у ваздух је оборено 13 граната америчког вишецевног ракетног система ХИМАРС.

"Украјина је постала полигон за тестирање различитих врста наоружања"

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА