Најновије

НАПАДНУТА РУСКА МОРНАРИЦА: Пронађени кривци за експлозије на Северном току (ВИДЕО)

Представници британске морнарице су учествовали у планирању и спровођењу операције подривања Северног тока, саопштило је Министарство одбране Русије.

Црноморска флота (Фото: РИА Новости)

Министарство је саопштило детаље данашњег напада на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове у Севастопољу са 16 дронова. Како је наведено, извођаче су војници 73. специјалног центра за поморске операције Оружаних снага Украјине, које су обучавали су британски стручњаци који се налазе у граду Очакову, у Николајевској областиу Украјини.

„Према доступним информацијама, представници ове јединице Британске морнарице учествовали су у планирању, подршци и спровођењу терористичког акта у Балтичком мору 26. септембра за подривање гасовода Северни ток 1 и Северни ток 2“, рекао је Игор. Конашенков, портпарол руске војске.

Експлозије су се догодиле 26. септембра одједном на два руска извозна гасовода у Европу: Северни ток и Северни ток 2. Немачка, Данска и Шведска нису искључиле циљану саботажу. Оператер Северног тока Nord Stream AG је саопштио да су такве ситуације без преседана и да је немогуће проценити време поправке.

Генерално тужилаштво Русије покренуло је поступак за акт међународног тероризма.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА