Најновије

Дејан Жујовић: Даница Грујичић је два дана пре изјаве да лекари не треба да раде приватно раскинула свој уговор код приватника у РС

Пулмолог Дејан Жујовић изјавио је да је новопостављена министарка здравља Даница Грујичић, која је рекла да лекари не треба да раде у приватној и државној пракси јер је то извор корупције, и сама радила у приватној пракси четири године.

“То саопштење је дала два дана након раскида уговора код приватника у Републици Српској”, рекао је Жујовић у емисији Нови дан на Н1.

Жујовић каже да и сам ради у државној и приватној пракси због материјалних разлога и каже да се осећа прозваним изјавом министарке да је такав рад извор корупције.

Истиче да је та могућност дозвољена законом и да у случају корпуције надлежни треба да докажу да има коруптивних елемената у његовом раду.

Упитан о случајевима да лекар из државног система упућује на приватне установе, каже да то не сме да се ради, да мора да се кажњава и да пацијенти такве случајеве треба да пријављују.

Како каже, у државну ординацију често долазе пацијенти са извештајима из приватних клиника где су имали “90 одсто непотребне дијагностике”.

На питање да ли се државни лекари лече у приватним болницама, Жујовић одговара – “апсолутно да”.

Рекао је да и он готово сву дијагностику ради приватно, зато што у државном систему није могао да дође на ред за магнетну резонанцу срца.

О ракетном нападу на Молдавију читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА