Најновије

ПРИТИСАК ЈАВНОСТИ: Син Јоргованке Табаковић више не ради у Развојном фонду Војводине

Никола Табаковић, син гувернерке Народне банке Србије (НБС) Јоргованке Табаковић, избрисан је са места заступника Развојног фонда Војводине након само три недеље од постављења.

Јоргованка Табаковић (Фото: Јутјуб)

Табаковић је именован за заступника 4. октобра, а избрисан 26. октобра, уписано је у евиденцији Агенције за привредне регистре (АПР), а све након што је јавност бурно реаговала на његово именовање.

Нова економија је три дана након именовања објавила да је син гувернерке постао једина особа која (поред директора) има право да самостално заступа Развојни фонд Војводине.

На питања о његовим овлашћењима тада нису одговорили из Развојног фонда Војводине, НБС-а, а одлуку није желео да коментарише ни Никола Табаковић.

Новој економији ни овај пут нису одговорили из Развојног фонда Војводине на питања због чега Табаковић више није законски заступник, да ли је и даље запослен у фонду и на којој позицији се налази.

Делатност Развојног фонда је одобравање кредита, трговина хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу працвних послова, укључујући и конверзију потраживања, наводи се на сајту ове институције.

Развојни фонд нема статус агенције или посебног покрајинског тела, већ је у питању друштво са ограниченом одоговорношћу.

Нешто више од петине власништва над Развојним фондом Војводине има држава, док преосталих 78 одсто удела поседује Аутономна покрајина Војводине.

Развојни Фонд обавља послове који се односе на: одобравање кредита, трговину хартијама од вредности, стицање акција и удела на основу правних послова (укључујући и конверзију потраживања), и друге послове у складу са законом.

Развојни фонд је основан у фебруару 2013. године. Директор Развојног фонда Војводине је Горан Савић.

Извор: Нова економија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА