Најновије

"Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима"

Министар одбране Милош Вучевић обратио се грађанима Србије после акције у којој је Војска Србије оборила комерцијални дрон који је извиђао терен.

Војска Србије. (Фото: vs.rs)

„Војска Србије је по наредби председника Србије дејствовала на беспилотни објекат који се кретао из правца Јариња ка општини Рашка“, рекао је Вучевић.

„Војска Србије је заштитила небо Србије и грађани могу да буду сигурни да је небо над Србијом безбедно“, поручио је.

Вучевић је рекао да следи детаљна истрага која ће показати ко је власник и управљач дрона.

„Војска Србије је овај дрон оборила коришћењем електронских уређаја, користили смо најмодерније електронске уређаје како би оборили дрон који је ушао у простор где је забрањено присуство летелица“, додао је.

„Немојте изазивати Србију, то мора бити јасно свима“, рекао је.

„То показује да не звецкамо оружјем, не претимо, и не нападамо. Желимо за преговарачки сто да разговарамо, компромисно, и да водимо разговоре. Србија није џак за ударање. Војска Србије је способна да брани своју земљу“, напоменуо је Вучевић.

Он је додао да је јучерашње стављање у приправност Војске Србије изазвала узнемирење и љутњи код оних који су се осетили прозваним.

„Ми нисмо слали нашу војску нигде, нити смо узнемиравали било кога. Обученост војске и спремност да дејствује показују све. Немојте нас потцењивати, будите партнери са Србијом, послуштајте оно што председник јасно и гласно каже – вратимо се за преговарачи сто. Пустите те активности које су узнемиравајућег карактера“, казао је министар.

Вучевић је истакао да дронови свакако нису ишли у снимање и извиђање лепих крајолика Рашког округа, већ се врзмају и крећу изнад војних објеката и покушавају да лоцирају наше јединице.

Снимак уништавања два украјинска С-300 погледајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА