Најновије

ТАЧИЈЕВ АДВОКАТ ОТКРИО: Три по злу позната србомрсца сведоче у корист шиптарског терористе

Весли Кларк, Бернар Кушнер, Вилијам Вокер само су нека од имена која ће сведочити у корист бившег косовског председника Хашима Тачија, саопштио је Тачијев адвокат Грегори Кихо.

Хашим Тачи. (Фото: Јутјуб)

Против њега се у Специјалном суду води поступак по оптужници за злочине против човечности и ратне злочине, преноси Косово онлине писање приштинских медија.

Осим њих, као сведоци одбране ту су и Стив Бенет, Џок Кови, Мајкл Дарки и Деан Евертс.

Кихо је рекао да су сви ти сведоци у поодмаклим годинама, па је затражио од судије за претходни поступак да од сада предузме мере за њихово испитивање и депоновање исказа.

Кихо је у поднеску навео да на основу правила 99, одбрана Хашима Тачија намерава да затражи од претпретресног судије да предузме неопходне мере да испита и тестира исказе девет међународних сведока, чији су искази одлучујући за доказни поступак одбране и "можда неће бити доступни касније током суђења".

- Ових девет сведока су стари између 77 и 88 година и различитог су здравственог стања. Сходно томе, постоји врло реалан ризик да њихови докази можда неће бити доступни касније на суђењу или барем док Тужилаштво не затвори своје доказе и не почне доказни поступак одбране. Стога, у складу са правилом 99, постоји потреба за јединственом истражном могућношћу (слично исказу) за сваког од ових девет сведока, како би се обезбедило очување њихових доказа пре почетка суђења - навео је Кихо.

Снимак уништавања два украјинска С-300 погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА