Најновије

РУСИЈА НИКАД НИЈЕ САОПШТИЛА ОВАКВУ ВЕСТ: Ухваћен до сада највише рангирани украјински шпијун, ово је пресуда

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је данас да је разоткрила највише рангираног украјинског илегалног обавештајца у Русији.

ФСБ (Фото: en.nac.gov.ru)

Како се наводи у саопштењу ФСБ, пуковник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине осуђен је на 19 година и шест месеци затвора, пренела је агенција РИА Новости.

О притварању и резултатима суђења тако високо рангираних украјинских обавештајаца, нарочито илегалних, највишег ранга у обавештајним службама, раније није саопштавано.

Како се наводи, ступила је на снагу пресуда Јужног окружног војног суда против пуковника илегалне обавештајне службе Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Д.А. Штибликова, осуђеног због велеиздаје.

Наводи се да је украјински пуковник претходно, према пресуди Градског суда у Севастопољу, већ осуђен на пет година затвора због припремања серија експлозија на цивилним инфраструктурним објектима на Криму и Црноморској флоти.

Такође, 2014. године, након уласка Крима у састав Русије, Штибликов је по налогу украјинске обавештајне службе остао на полуострву и добио руско држављанство.

Истиче се да је, заузевши цивилну позицију у једној од војних јединица Црноморске флоте, преносио Кијеву информације о активностима војних снага на Криму, које су представљале државну тајну.

Истиче се да је шпијунска активност пуковника била благовремено прекинута.

Воде се жестоке борбе за Доњецк и Херсон! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА