Најновије

УКРАЈИНЦИ НЕ ВЕРУЈУ У РУСКО ПОВЛАЧЕЊЕ: Нема смисла...

Саветник украјинског председника Михаило Подољак изјавио је да је сувише рано говорити о повлачењу руских трупа из Херсона.

“Док се украјинска застава не вијори над Херсоном, нема смисла разговарати о руском повлачењу", навео је Подољак за Ројтерс.

Истакао је да је неопходно "раздвојити речи од дела". 

Руски министар одбране Сергеј Шојгу раније данас је наредио повлачење трупа са западне обале Дњепра због украјинских напада у близини Херсона, подсећа британска агенција.

Изјаве руске команде о повлачењу из Херсона могу бити „исценирана представа“, а о заузимању Херсона је рано говорити, рекла  је спикер Оперативне команде „Југ“. “ Наталија Гумењук. 

Гумењук је најаву повлачења трупа из Херсона назвала покушајем руског руководства да „сачува образ“ и напоменула  да ово није први пут да се то дешава.

 „Оно што се сада најављује ( повлачењу руских трупа из Херсона) је покушај да се створи одређени утисак да ће животи војника бити спасени, да ће цивилно становништво бити спасено – и још једна демонизација оружаних снага Украјине “, рекла  је Гумењук. 

Према њеним речима, права војна операција захтева режим информативне тишине, а „исценирана представа са најавом тако озбиљних и тешких одлука је одавно схваћена метода правдања“. 

Истовремено, како примећује Гумењук, створене су одбрамбене линије код Херсона, а регуларне руске трупе су на терену и спремне су за одбрану. 

Изјава руске команде, према Гумењуковој, може бити „елемент информационо-психолошке операције у циљу стварања погрешног утиска о правим намерама”.

Шта КАдиров каже о повлачењу из Херосна сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА