Најновије

Командант Кфора: Спремни смо да реагујемо у случају повећања тензија на Косову и Метохији

Командант Кфора, генерал-мајор Озкан Улуташ, рекао је данас да та НАТО мисија пажљиво прати развој догађаја по питању безбедности и да је Кфор спреман да реагује у случају повећања тензија на северу КиМ.

Улуташ је рекао да је у редовном контакту са начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем, са којим се пре неколико дана састао у Београду.

"Кфор помно прати дешавања која су важна за регионалну стабилност, а наша мисија је одлучна да настави ефикасну примену нашег мандата УН како би обезбедила мирно и безбедно окружење за све људе који живе на Косову и да се прилагодимо свим дешавањима која може утицати на регионалну стабилност“, рекао је Улуташ за Косова Прес.
Упитан да ли постоји ризик од понављања догађаја из Бањске од 24. септембра, Улуташ је рекао да је НАТО појачао мисију Кфора, распоређујући око 1.000 додатних војника на Косову и Метохији.

Он је рекао да то појачање, највеће у последњој деценији, показује спремност да се брзо и ефикасно прилагоди сваком значајном безбедносном развоју и да Кфор има средства да настави да испуњава свој мандат УН, у било којем тренутку и непристрасно.

Он је додао да је захваљујући размештању додатних трупа повећана њихова активност на северу, да су патроле утростручене, па и дуж административне линије, пренео је Танјуг.

УШАКОВ: Путин ће разговарати са Додиком о резолуцији у Сребреници

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА