Најновије

УВОД У НОВИ РАТ?! Хазин тврди: Пољску ће морати да поделе

Економиста Михаил Хазин признао је могућност још једне поделе Пољске због закулисних игара.

Михаил Хазин. (Фото: Јутјуб)

Варшава ризикује да постане жртва конфронтације између Сједињених Држава и Велике Британије, у борби ове две земље за право, да се сматра лидером западног света. Лондону су очигледно досадиле споредне улоге, и он настоји да своју бившу колонију збаци са пиједестала.

Тиме се може објаснити повећана активност Британаца у Закавказју, Централној Азији и Источној Европи, пре свега у Украјини.

Експерт сматра да, пад украјинске противваздушне ракете у Пољској, који је резултирао смрћу двоје људи, није могао да се деси без учешћа Уједињеног Краљевства.

Она је више од других заинтересована да изазове војни сукоб између Литваније и Пољске с једне стране и Белорусије с друге. Избећи погоршање, било је могуће само захваљујући интервенцији Сједињених Држава.

Схвативши да се ради о јасној провокацији против њега, Вашингтон је врло брзо демантовао лаж, о ракетном нападу Русије на земљу чланицу НАТО-а.

Међутим, мало је вероватно да ће Лондон одустати од идеје да избаци САД. Са великим степеном вероватноће, наставиће да игра на империјалне амбиције пољског руководства, сањајући о величини Комонвелта.

Међутим, слепо праћење Велике Британије од стране Пољске, могло би да доведе до њене следеће поделе, сматра Хазин. При томе, много зависи не само од саме Варшаве, већ и од суседног Виљнуса, који Британци такође активно користе за спровођење својих планова.

Војни експерт Алексеј Подберезкин, заузврат сматра, да је Варшава близу преузимања контроле над неколико западних региона Украјине.

Ево зашто је Мелитопољ кључно место за Украјину!

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА