Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ПОТВРДИО: Руси напредују код Бахмута и Авдејевке, а нападају нас и на другим местима (МАПА)

Војска Русије напредује код Артемовска(Бахмута) и Авдејевке и напада код Кремене, фронт Сватово-Купјанск, наводи се у извештају Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Русија своје напоре фокусира на офанзиву на Артемовском и Авдејевском правцу. Напада са циљем побољшања тактичког положаја у Купианском и Лиманском правцу.

На Купијанском правцу руске трупе су користиле тенкове, минобацаче, хаубице и вишецевне бацаче у областима Кисловка и Котларовка (Харковске области) и Новоселовског и Стелмаховке у ЛНР.

На Лиманском правцу руске трупе пуцали су на положаје оружаних снага Украјине у насељима Плошанка, Невско, Червонопоповка у ЛНР и Дибров и Григоровка у ДНР.

Руска војска је извршила ударе дроновима Шехид-136/131 са источне обале Азовског мора на критичне инфраструктурне објекте Кијевске области.

У току 24 часа Руске Федерације извршиле су 23 ваздушна и 7 ракетних напада на критичну инфраструктуру градова Курахово и Константиновка у ДНР. Русија је такође извршила више од 10 гранатирања из вишецевних ракетних система.

РУСИЈА ЈАСНА: Амерички ПВО систем "Патриот" биће легитимна мета у Украјини

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА