Најновије

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ОФАНЗИВА КИЈЕВА? Украјина тврди да до 23. фебрура може да поврати сву територију ако Запад пошаље оружје са овог списка

Председник Владимир Зеленски, је у интервјуу за француски ТВ канал ЛЦИ, признао да му један број западних лидера сугерише да почне преговоре са Москвом, али он то не жели, већ прво хоће победу на бојном пољу.

Комадант оружаних снага Украјине генерал Валериј Залужни тражи од савезника на Западу оружје, да би могао да крене у офанзиву, јер сматра да је најважније да украјинска војска сачува позиције.

Он прогнозира да би руска војска већ у јануару, а најкасније до марта, могла да крене у велику офанзиву која не би почела у Донбасу, већ из правца Белорусије ка Кијеву. Залужни не искључује да руска офанзива крене са југа. За њу ће Руси имати довољно војника после спроведене мобилизације.

Украјински бригадни генерал Алексеј Громов, заменик начелника Главне оперативне управе Генераштаба, каже да примирја за предстојеће празнике неће бити. Украјинска војска престаће да гађа руске објекте тек пошто ослободи своју територију, на којој се сада налази руска војска.

- Украјинска војска има довољно људи и није јој потребна нова мобилизација до добије још стотину хиљада. Потребни су нам тенкови, хаубице, оклопна транспортна возила и муниција - каже генерал Залужни, који, да би одобровољио савезнике на Западу, тврди да може да победи руску армију. - То што добијамо није довољно. Тражимо још 300 тенкова, 600 до 700 оклопних транспортера и 500 хаубица, да бисмо могли да дођемо на границе до 23. фебруара. По нашим оценама Руси имају резерву до 1,5 милиона војника. Сада припремају око 200.000 додатних и зато не сумњам да ће поново кренути на Кијев.

Одговорио му је немачки канцелар Олаф Шолц рекавши да Запад не намерава да шаље тенкове Украјини, јер не жели да дође до директне конфронтације Русије и НАТО. Војно и државно руководство у Кијеву је свесно да се Запад уморио од Украјине и да је, због економских проблема које има, Европа све мање спремна да трпи зарад помоћи Украјини. Лидери европских земаља отворено говоре да су им се испразнили арсенали.

Министар одбране Украјине Александар Резников каже да Кијев располаже трипут већим резервама зимске опреме, него што је минимално предвиђено. Председник Владимир Зеленски, је у интервјуу за француски ТВ канал ЛЦИ, признао да му један број западних лидера сугерише да почне преговоре са Москвом, али он то не жели, већ прво хоће победу на бојном пољу.

Официр НАТО-а открио сценарио „ноћне море” од којег страхују у Оружаним снагама Украјине

Извор: Новости/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА