Најновије

Срби на северу КиМ десети дан на барикадама, основци се враћају у школе

Срби на северу Косова и Метохије десети дан су на барикадама због хапшења сународника и присуства косовске полиције на северу покрајине.

Барикаде су постављене у општинама Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, преноси Танјуг.Административни прелази Јариње и Брњак су затворени, пошто их је косовска полиција затворила након што су Срби почели протесте и поставили барикаде.

Основци на северу КиМ од данас се враћају у школске клупе, док ће средњошколци наставити наставу онлајн, преноси РТС.

Ноћ на барикадама на северу Косова и Метохије протекла је мирно, а Срби који су на барикадама у Рудару данас ће код крста обележити крсну славу, Светог Николу, јавља репортерка РТС-а.

Срби кажу да не одустају од захтева да на слободу буду пуштени Миљан Аџић, Дејан Пантић и Слађан Трајковић, као и да се специјалне снаге косовске полиције повуку са севера КиМ.

На северу КиМ присутне су појачане патроле Кфора, а барикаде и административне прелазе повремено надлећу хеликоптери, извештава РТС.

Присуство косовске полиције видљиво је нарочито у мешовитим срединама и на прелазу између јужног и северног дела Косовске Митровице.

Угоститељски објекти на северу КиМ не раде.

Срби на северу Косова и Метохије десети дан протестују на барикадама због хапшења сународника и присуства косовске полиције на северу покрајине, преноси Танјуг.

Официр НАТО-а открио сценарио „ноћне море” од којег страхују у Оружаним снагама Украјине

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА