Најновије

ИДИ У УКРАЈИНУ ПА СЕ БОРИ! Милановић жестоко испрозивао Пленковића

Хрватски председник Зоран Милановић данас је коментарисао одбијање сабора да потврди владину одлуку о обуци украјинских војника у Хрватској и јасно поручио да је сукоб у Украјини "руско-амерички рат", а премијеру Андреју Пленковићу да, ако има морала, оде у Украјину да се бори.

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Милановић је на обележавању 31. годишњице Хрватске војне школе поручио да Пленковићева влада, како је казао, има континуитет разарања Устава Хрватске.

Он је поновио да је министар спољних послова Гордан Грлић Радман у Бриселу прихватио обавезу "из сржи националне сигурности и одбране без сагласности председника Хрватске, што је противно Уставу".

За Пленковића је рекао да је, како је навео, "маниром социопате са моралном уценом" парламенту гурнуо да одлучи о хрватској војној помоћи Украјини.

На ранију изјаву Пленковића да је он победник, Милановић је упитао "да ли смо у кладионици".

- Неки људи то раде ради своје стражњице - рекао је хрватски председник о Пленковићевој иницијативи да се изгласа војна помоћ Украјини.

За премијера је рекао да је аморалан и поручио му да оде у Украјину да се бори.

- Ко нас прати, брацо? Гледамо и ми тебе, твој идеолошки пут. Ти нам стално набијаш моралне уцене. А сам немаш морала, потпуно си аморалан. Иди у Украјину па се бори - поручио је Милановић Пленковићу.

Упитао је и шта Хрватска има од оружја.

- Колико Хрватска има противоклопних ракета? Колико их има? Ајмо, Бане, пре него што те затворе - рекао је Милановић прозивајући министра одбране Мариа Баножића.

Рекао је да неће нападати и критиковати оне који су гласали за владин предлог о обуци украјинских војника у Хрватској, али ће их, казао је, позвати на размишљање о томе шта су тиме направили.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА