Најновије

СКАНДАЛ У ЕП: Кредибилитет ЕУ доведен у питање

Недавни скандал у вези са корупцијом у Европском парламенту могао би да нашкоди кредибилитету ЕУ у време када се Унија суочава са бројним озбиљним изазовима и кризама, изјавио је председник Европског савета Шарл Мишел.

ЕУ (Фото: јутјуб)

- Скандал нам додатно отежава то да се усредсредимо да економску и енергетску кризу које сада утичу на животе европских грађана - рекао је Мишел за лист Политико.

Он је истакао да је веома забринут због развоја догађаја у вези са садашњим и бившим члановима Европског парламента и оптужбама за корупцију које су изнесене против њих.

Мишел је напоменуо да ће ЕУ бити потребна снажна акција против корупције, како би се избегле сличне ситуације у будућности.

- Прво треба да научимо лекције из овог и саставимо пакет мера како бисмо избегавали такве ствари и да спречимо корупцију у будућности - додао је Мишел.

Белгијске власти извршиле су 9. децембра неколико хапшења и претреса у Бриселу у оквиру истраге на основу оптужби за корупцију у Европском парламенту које су повезане са одржавањем Светског првенства у фудбалу у Катару и штетним лобирањем у корист Катара и Марока.

Тада су приведени потпредседник Европског парламента Ева Каили и њен партнер, а извршен је и претрес њихове резиденције. Каилијева је касније разрешена дужности и протерана из политичке странке у Грчкој.

Белгијска полиција је, наводно, током претреса запленила више од милион и по евра. 

О повлачењу САД из Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА