Најновије

КУВА СЕ У АМЕРИЦИ! Претња: Сулуди план Пољака! Белоруси су руски кец из рукава, играће кључну улогу (ВИДЕО)

У Украјини се потенцијално ствара један полигон који ће можда донети до једног ужасно лошег епилога, а то је да ће две најјаче војне силе на свету  САД и Русија морати да уђу у један ужасно тежак нуклеарни конфликт, изјавио је Дејан Вуксановић, потпредседник Српске народне одбране из Чикага, гостујући у емисије Реч на каналу Резервни положај. 

Дејан Вуксановић. (Фото: Јутјуб)

Како наводи, Америка и Запад желе да оробе и униште Русију, и преузму природне ресурсе. 

- Што се тиче Пољака, то је једна сулуда ствар коју они раде. Сада желе да узму неке делове Украјине и да крену против Белорусије. Али у суштини, они врло добро знају, да ако би Пољска напала Белорусију  доживела би један катастрофални крах. Белорусија, мада је много мања од Пољске, брани људске принципе, православље и савез четири сестре, а то су: Белорусија, Украјина, Русија и Србија. На крају шта може да се деси, да Русија у свом бесу поново подели Пољску – оценио је он. 

Како је рекао, Белоруси су руски џокер из рукава и одиграће кључну улогу у неком тренутку овог сукоба.

Говорећи о дешавањима на Косову и Метохији, потпредседник СНО је рекао да је Аљбину Куртију требало дати сат времена да повуче снаге са севера Косова, у супротном запретити уласком војске Србије, у складу са Резолуцијом 1244. 

- Да се тако поступило, ја верујем да би повукао снаге, не за сат времена, него за 30 минута – уверен је Вуксановић. 
Упитан како би реаговао Кфор, ако бисмо дошли у ситуацију да испунимо претњу, рекао је:

- Кад би ушла наша војска, кад би ушли ветерани, њих 3.000 сматрам да би Америка урадила само једну ствар - евакуацију Бондстила. И ништа друго – уверава гост из Чикага.

Вуксановић је такође рекао да Србија мора ући у војни савез са Русијом. 

Он је говорио и о стању у Америци, казао је да постоје проблеми у расним односима између белог и црног становништва и да може доћи до великог конфликта. 

Вуксановић је говорио и о супарништву Рона Десантиса и Доналда Трампа у кандидатури за председника САД испред Републиканске странке, и изразио уверење да би Десантис требало да препусти Трампу долазеће изборе за председника, а да се актуелни гувернер Флориде кандидује тек четири године касније.

Он такође сматра да ће демократе ипак кандидовати Џозефа Бајдена и на следећим изборима, али да планирају, ако он добије други мандат, да га убрзо проглас неспособним, а да потпредседник преузме управљање. 

Такође, открио је да с евећ говори о могућој измени Устава Америке, тако да се могу кандидовати и људи који нису рођени на тлу Америке, што би, кад се то деси, омогућило и да се Илон Маск каднидује на изборима за председника. 

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА