Најновије

Брнабић: Златно је доба, не дирајте у ЕПС

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да нико нема право Влади Србије спочитава зашто до сада "није било проферсионалног менаџмента" у Електропривреди Србије (ЕПС), истичући да су "током владавине СНС почеле позитивне промене у том предузећу и у целом енергетском сектору".

Ана Брнабић. (Фото: Јутјуб)

- Било ког ко нам спочитава што нисмо нешто урадили, питала бих, а шта сте ви урадили, који нам спочитавате што није било професионалног менаџмента. Који то нови енергокапацитет сте почели да градите - рекла је Брнабић на конференцији за новинаре.

Истакла је да су у "време владавине СНС почела улагања у енергетику Србије" и оценила је да је у поређењу с временима других менаџмента ово "златно доба инвестиција за ЕПС", који је, да подсетимо, прошле зиме доживео колапс.

- Србија је после 31 године покренула изградњу првог великог енергетског објекта - Термоелектране Костолац Б, која ће бити завршена следеће године. Почела је и гасификација Србије, изграђен је Балкански ток, кренула је диверсификација гасних извора градњом гасних интерконекција са Бугарском - хвалила се Брнабић на конференцији за медије, па нагласила:

- Али то није било довољно и зато ће се ићи у имплементацију нове енергетске политике која подразумева инвестиције од 12 милијарди евра у "зелену транзицију" и рад с најбољима на свету, а то су Норвежани - казала је Брнабић.

Извор: Direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА