Најновије

„НАШИ“ ДОДЕЛИЛИ НАГРАДЕ ЗА 2022.: Карађорђева застава Србима на барикадама, Ради Трајковић карта за Тирану

Конзервативни покрет Наши доделио је награду за ширење патриотизма и патриотских идеја за 2022. годину српском народу на барикадама на Косову и Метохији, док је негативна награда, за највећи допринос против сопствене државе и народа додељена саветнику у тзв. Влади Косова Ради Трајковић, председници Европског покрета Срба са Косова.

Карађорђева устаничка застава (Фото: Правда)

У име покрета, награде је на конференцији за новинаре доделио Иван Ивановић, председник покрета Наши, па су Срби на барикадама добили Карађорђеву устаничку заставу и грумен земље из Марићевића јаруге, док је Рада Трајковић добила авионску карту у једном правцу за Тирану.  

 - У српској многострадалној историји Срби су се увек делили на оне који су радили за свој народ и државу и за оне који су били против сопственог народа и државе. И то се увек одражавало на косовском миту и косовском завету. Косовски завет нам је дао јасно утемељење да је земаљско за малена царство, а небеско за векове века. Српска иделогија Конзервативног покрета Наши је да се увек мора бранити оно најсветије у нашем народу, а то је Косово и Метохија – казао је Ивановић, а затим наставио: 

- Тако смо одлучили да ове године награда буде додељена српском народу на барикадама на Косову и Метохији, који се већ данима бране од Аљбина Куртија, шиптарског терористе. Награда је застава вожда Карађорђа, односно застава српских устаника из Првог српског устанка, и такође земља са које је започео Први српски устанак, и то смо такође ставили на ову урамљену заставу.

Ивановић је нагласио да ова застава неће завршити у конференцијској сали, већ ће, како је рекао, бити однета српском народу на барикадама. 

- Контактирали смо их, међутим, из добро познатих разлога нико од њих није могао да буде овде са нама. Али зато ћемо ми моћи да будемо тамо са њима. Отићићемо и делићемо судбину нашег народа на Косову и Метохији, као што смо то радили и протеклих 16 година колико постоји покрет Наши. Српски народ се брани на барикадама и ми морамо бити уз свој народ – истакао је он. 

Он је навео и ко је добио негативну награду. 

- „Награда“ за оног ко је највише учинио против српског народа, или како их је покрет Наши називао „србомрсцима“, за ову годину добила је Рада Трајковић, која је ушла у албанску владу, која седи са Аљбином Куртијем, док српски народ на Косову и Метохији брани своје стазе, своје путеве, своје припаднике полиције који се нелегално и нелегитимно хапсе. Можемо да видимо ових дана како се пуца у српски народ, како му се прети, сваког часа се чују експлозије и рафали. Међутим то госпођу Раду Трајковић не интересује. Она је дефинитивно србомрзац и једино што можемо да јој дамо је авионска карта да отпутује у Тирану – казао је Ивановић.

Иван Ивановић (фото: Правда)

Он је то образложио речима да ако јој се не свиђа у Србији, може да се пресели и оде одавде.
- Видимо да се ових дана непрекидно жалила америчкој амбасади, жалила се разним амбасадама, жалила се амбасади САД у Приштини. Дакле, она је згазила на све српске институције, згазила на српски народ  и практично се понаша као да Србија нема своју државу, и као да српски народ нема своју државу – приметио је он. 

Ивановић је напоменуо да морамо да негујемо традицију и културу да „јасно јавности ставимо до знања ко ради за ову државу, а ко је против ње“. Он је додао и да ова награда почиње да се додељује од ове године, али је подсетио да је покрет Наши и раније правио „фамозне спискове“, у којима је објављивао смо ко су највећи Срби, а ко су највећи антисрби. 

- Због таквих спискова и тога  што смо радили доста пута смо и страдали, били смо хапшени, привођени, али ето, живи смо и здрави и сада можемо да кажемо шта је истина – указао је Ивановић. 

Како је рекао, овај поклон ће завршити на српским барикадама, јер КП Наши „жели да пренесе тај слободарски дух вожда Карађорђа на Косовo и Метохију. 

- Однећемо им устаничку заставу, јер устанак српског народа на Косову и Метохији никада не може да престане. Косова и Метохије се никада не можемо одрећи, то је наша колевка, светиња и под заставом вожда Карађорђа верујемо да ћемо и повратити нашу јужну покрајину – поручио је Ивановић. 

Он је додао да се из тог разлога уз ову урамљену заставу прилаже и земља одакле је почео први српски устанак, стварање модерне српске државе.

- Самим тим ћемо спојити и стару српску државу, стару Србију и модерну српску државу која је настала из Марићевића јаруге – истакао је Ивановић, који је затим показао урамљену Карађорђеву заставу. 

Конзервативни покрет Наши (фото: Правда)

Потом је позвао све српске патриоте и националисте да се прикључе одбрани Косова и Метохије.

- Позвао бих их да се прикључе барикадама и да будемо уз српски народ докле год то буде потребно. Једноставно, дошло се до момента када више не можемо да пустимо ни педаљ српске земље и морамо стати уз тај народ. Каква год била ситуација морамо стати у одбрану наше државе. Још једном позивам све да буду уз наше људе на Косоу и Метохији и да помогну на начин на који могу и на који мисле да је потребно – закључио је Ивановић. 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА