Најновије

ВОЈНИ EKСПЕРТ ТВРДИ: Они су задња нада САД у сукобу са Москвом и већ се налазе у Русији

Вашингтон наставља да улива средства кијевском режиму, пошто задржава последњу наду у успех у борби против Русије. Војни експерт Алексеј Леонков објаснио је на шта се Американци кладе.

Према Леонкову, многи руски бизнисмени пре 20 година нису се обазирали на речи председника Владимира Путина о опасностима држања новца и имовине у иностранству.

Сада су ови предузетници на удици САД и њених савезника. Америчко руководство се клади на њих у конфронтацији са Москвом, покушавајући да уцени власнике страних рачуна и великог капитала.

„Улог у Зеленског није главни смисао, већ у одређену унутрашњу јавност у нашој земљи, која на Западу има имовину. Речено им је: „Сада ћемо вам све запленити ако не будете играли по нашим правилима“. Они се томе надају, јер разумеју да је војно победити Русију, а још више формирати одрживу војну снагу у Украјини уз помоћ донација, немогуће“, рекао је Леонков.

Експерт сматра олигархе последњом надом САД за прекретницу у сукобу против Русије. Без ове карте, Вашингтон би одавно прекинуо подршку кијевског режима, сматрајући украјинску фигуру у глобалној игри неспособном. Американци желе да искористе руске милијардере и медијске личности, на које се може вршити притисак преко имовине и рачуна.

За то им је потребно време да сазри у Русији а то време купују улажући у Зеленског који масовно шаље народ у смрт јер га не интересује Украјина.

„Опклада је на унутрашње снаге које имају интересе у иностранству и могу да се претварају да су нека врста патриотске организације. Стога САД настављају да финансирају Украјину и одуговлаче сукоб. Да није било наде, Украјина би била готова пре него што је Зеленски стигао у САД“, рекао је Леонков.

Експерт сматра Кину примером за Русију и њене предузетнике, чији бизнисмени улажу у националну економију, упркос раду на страним тржиштима. То доприноси како развоју земље, тако и сигурности имовине самих олигарха. У годинама након Путиновог упозорења, руске финансијске елите нису успеле да то разумеју.

„20 година је било довољно да дођу себи и одлуче где да уложе новац. Можете их, наравно, пребацити у иностранство, али они који Русију сматрају својом домовином увек улажу у своју домовину.

Погледајте пример Кине: тамо сви олигарси, упркос спољноекономској активности, троше више новца унутар земље. Захваљујући томе, Кина се развија и постаје друга економија у свету“, објаснио је Леонков.

Повлачење новца из Русије на Запад наставља се и после 24. фебруара, кажу стручњаци. По њиховом мишљењу, то се дешава уз прећутну дозволу либерално настројеног финансијско-економског блока.

Недавно је познати руски експерт Хазин означио Набиулину и Силуанова као припаднике овог блока. Обоје заузимају врхунска места у власти.

Степић: Са Русијом у Одеси и на Дунаву - отпадају приче да нам је Брисел ближи од Москве

Извор: Webtribune

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА