Најновије

БИВШИ САВЕТНИК ШЕФА ПЕНТАГОНА ТВРДИ: Украјинска армија претрпела колосалне губитке, импресиониран сам како Руси воде борбене операције

Украјинска армија претрпела је колосалне губитке, због чега на прву линију шаље петнаестогодишњаке, изјавио је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор на свом каналу на Јутјубу.

Украјинска војска. (Фото: МО Украјине)

„Украјинци су претрпели страшне губитке... Тридесет пет хиљада је нестало, више од сто хиљада је погинуло. Кад почнете да сабирате ове бројке добијете 150 хиљада војника. Сада покушавају да мобилишу малолетнике од 13, 14 и 15 година, неспособне људе. Дословно стружу остатке“, рекао је официр, али није навео доказе за своје тврдње.

Пуковник је такође приметио висок ниво обуке руских војника и њихову вештину.

„Импресиониран сам како Руси воде борбене операције“, истакао је Мекгрегор.

Он уопште није навео одакле му ови подаци. Раније су у Министарству одбране Украјине саопштили да су поново почели да деле позиве за војску. Како су навели, то је изнуђена мера, али становници једноставно не отварају врата.

До 13.000 украјинских војника је убијено од фебруара, према речима саветника председника Украјине Михаила Подољака, што је далеко испод процена западних лидера о украјинским жртвама, навео је раније овог месеца Гардијан.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА