Најновије

Највеће Вучићеве лажи у 2022. години

У 2022. је било пуно обећања, испуњених и неиспуњених, а о томе којих обећања је било више и ко какав у политичком смислу улази у 2023. годину у емисији "Међу нама" су говорили су политички аналитичари Цвијетин Миливојевић и Ђорђе Вукадиновић.

„За мене је највећи утисак године по двадесети пут изговорена лаж председника Србије да ће се сходно члану 115. и 111. Устава Републике Србије и сходно члановима Закона о спречавању корупције и његовим члановима од 40 до 50, повући са места председника странке. Ту лаж председник Вучић изговара у континуитету од када је у првом мандату изабран за председника републике, дакле, скоро шест година. Последњи пут је то изговорио у мају, говорећи да ће се повући кад буде формирана влада и рекао је да ће то бити најкасније до краја године. И ако ме не демантује у следећа три дана, то је једна скандалозна лаж“, навео је Миливојевић.

Вукадиновић каже да је председник „ризница за ову рубрику“ и подсећа на обећање председника да се „вечерас формира Заједница српских општина“, а то је било још 2015. године.

„Овде је била једна серија катастрофалних потеза и резултата на том косовском фронту. Закључно са данашњим победама у дебелим наводницима које обележава и прославља Петар Петковић. Да не буде да смо поштедели опозицију и она је ове године имала доста прилога за ову вашу рубрику. Ту бих издвојио априлске изборе и најаву и објаву главне опозиционе листе и главног лидера опозиционог, како ће победити и други круг само ако изађе толико и толико грађана. У председничким изборима, наравно, од тога није било ништа, а доста је то агресивно и објављивано и најављивано. Друга ствар је то како пре избора скоро сви актери причају једно, а после избора друго, укључујући и опозиционе“, навео је Вукадиновић.

Миливојевић наводи и да је један од утисака године и састанак Вучића и Ђиласа, као и њихова најава београдских избора до којих није дошло.

„И господин Вучић и господин Ђилас су рекли да ће бити ванредни избори 17. децембра или у марту. Сада чујемо ових дана од Ђиласа да ових избора, а видимо да их 17. децембра није било, да их можда неће бити ни у марту, него можда ће их бити на крају следеће године. То је важна лаж на коју је насео највећи део опозиције и грађана у Београду који су гласали за опозицију. И где је Вучић на један маестралан начин преиграо Ђиласа“, закључио је Миливојевић.

Украјина данас очекује скоро највећи напад свих времена: Ракете већ кренуле да падају по Кијеву (ВИДЕО/ФОТО)

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА