Најновије

ПРЕДСЕДНИК ДНР: Русија ће притећи у помоћ у случају агресије Украјине (ВИДЕО)

Лидер ДНР Денис Пушилин рекао је током конференције за штампу да би руска војска могла да притекне у помоћ Републици у случају агресије Украјине.

Доњецк (Фото:Ч РИА Новости)

Одговарајући на питање да ли види услове „под којима би руске трупе могле да уђу на територију република Донбаса“, Пушилин је навео да је данас ситуација на линији контакта „загрејана до крајњих граница“.

„Сада ћемо размотрити једну од опција: Украјина крене у офанзиву и почне да користи сво оружје које има, плус оружје које је увезено на територију Украјине и наставља да се увози наводно ради заштите. И почиње да се користи против цивилног становништва. Против градова и региона Донбаса.

Наравно, ми и наши војници ћемо сами учинити све да заштитимо наше грађане. Да ли су ове снаге довољне или не? Нејасно је. У таквим ситуацијама веома је тешко давати прогнозе. Има наших жеља, али не бисмо желели да издамо жељено као стварно.

Не искључујем да Русија може да предузме такве кораке (да пошаље трупе на територију Република Донбаса – прим. ред.), ако се покрене офанзива у пуном обиму, ако се униште насеља и цивилно становништво.

А ако се донесе таква одлука, онда је мора донети сама Русија.

Не бих ово искључио. Чак и узимајући у обзир чињеницу да на територији Донбаса већ живи више од 700.000 грађана Руске Федерације“, рекао је лидер ДНР.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА