Најновије

Руски економски експерт предвиђа: Долази шок преокрет – Уместо долара валутне зоне – Ово ће се догодити …

Глобални финансијски систем чекају глобалне промене, које ће се изузетно негативно одразити на позиције америчке валуте.

Овај закључак је донео познати руски економиста Михаил Хазин након анализе ситуације на међународном финансијском тржишту.

Хазин је у емисији радија „Москва говори“ детаљно испричао какве промене чекају Русе, а такође је објаснио зашто руски инвеститори у америчким доларима могу да се суоче са озбиљним проблемима.

Михаил Хазин је пре свега скренуо пажњу на то да међународни финансијски систем чекају опасни шокови, због којих ће свет бити подељен на различите валутне зоне.

Амерички долар ће изгубити статус међународне резервне валуте и више неће моћи да утиче на глобалне економске показатеље.

Таква ситуација, сматра експерт, довешће до одређених потешкоћа које ће пре свега утицати на Русе који своју уштеђевину држе у доларима. Оваква врста улагања ће бити повезана са одређеним ризицима, јер ће бити бесмислено и опасно држати америчку валуту код куће или у разним финансијским институцијама.

„Ако желите да задржите доларе, задржите их. Али чињеница је да ако постоје валутне зоне куда све иде, онда ће долар у нашој земљи престати да игра улогу. Теоретски је могуће задржати одређену количину долара код куће – али која је поента?

Експерт је приметио да власници америчке валуте у блиској будућности неће моћи да је користе за предвиђену сврху, пошто ће се промет долара у Русији, највероватније, потпуно зауставити.

„Наравно, када се формирају валутне зоне, тада ће се од грађана тражити да мењају готовинске доларе које имају по мање-више пристојном курсу. Али за сада не видим разлога за панику“, резимирао је Хазин.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА