Најновије

"УЗЕО СИ ПАРЕ, ИЗДАЈА": Демонстранти напали Абазовића у Никшићу! (ВИДЕО)

У Никшићу је дошло до сусрета лидер ГП УРА Дритана Абазовића и демонстраната.

Потпредседник владе Црне Горе гостовао је на локалној телевизији, а у том граду су се у исто време одвијале демонстрације против смене владе.

Група демонстраната, која се упутила на протест у организацији Демократске Црне Горе у Никшићу, сачекала је Абазовића испред зграде РТВ Никшић где је он гостовао.

Када се Абазовић појавио, они су почелио да скандирају "Издаја" и "Узео си паре, Дритане".

Блиски сусрет завршио се неочекивано, пошто је Абазовић пришао групи демонстраната и са њима скандирао и аплаудирао им, објављено је на Фејсбук страници покрета УРА, преносе црногорски медији.

"УРА има највећи историјски циљ - да помири две ЦГ"

Председник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић казао је на вечерашњој конвенцији у Никшићу да је најважнија државна политика она која мири две Црне Горе.

Душан Головић изабран је за новог председник Општинског одбора ГП УРА Никшић, док је за потпредседника изабран Горан Шућур на вечерашњој конвенцији на којој се бирало ново руководство.

Абазовић је казао да није било лако на развојном путу, али да је УРА-ина идеја била непобедива.

"Од професорица Татјане Ђуришић Бечановић и Рајке Глушице почела је прича УРА-е на локалу, али и и на државном нивоу. Ми смо 30. августа, уз немерљиви допринос УРА-е у Никшићу урадили оно што нико није могао за 30 година. Од тада се Црна Гора променила на боље. У њој треба да живи оптимизам, јер ће тако трајно бити боље место за живот", рекао је Абазовић.

Абазовић је истакао да је најважнија државна политика она која мири две Црне Горе.

"Срушили смо ДПС што смо и обећали, али нијесмо обећали да ћемо владати као они. Желимо да се криминалци нађу иза решетака, да људи који живе у чељустима прошлости смање доживљаје и окрену се будућности”, додао је Абазовић.

Абазовић је још казао да су од прошлих парламентарних избора прошли голготу, али да сваког могу да погледају у очи.

"Ми желимо да живимо грађанску Црну Гору без блокада, доста смо били у њима. Гледамо у будућност, нудимо иницијативе, уважавамо сваког субјекта друштва. Ова странка се бори за дијалог. Дођите да нађемо најбоља решења за нашу државу, да ставимо тачку на сваки вид подела. УРА је партија која је носила цели процес у реформамма тужилаштва и није јој проблем да сачека, да се жртвује, да изгуби, али се никада неће померити никоме када су у питању државни интереси", додао је Абазовић.

Никшићки одбор је, како је још казао лидер ГП УРА, понекад тврдоглав, али то није лоше за партију, јер тако гради свој демократски капацитет и јача.

"Не само да може Црна Гора, она и мора. Ја сам велики оптимиста да можемо чврсти да држимо кормило европског пута. Отворимо се према комшијама, према Европи. Грађани немају времена да чекају... Ако требају нови избори - и зато смо спремни. Ова партија има највећи историјски циљ - да помири две Црне Горе. Идемо даље у нове победе", рекао је он.

Головић је казао дај је постао сам дио ГП УРА, јер су идеје и програм који она баштини по много чему револуционарни не само у Црној Гори, већ и региону.

"Част ми је што ми је указано поверење да у наредне четири године будем први међу једнакима у нашем тиму. Мотив мог ангажмана је био промена постојећег система, али не и крајњи циљ, који је много сложенији и за чију реализацију је потребно много више труда и одрицања”, рекао је Головић.

Како је казао, приоритет њиховог рада у Никшићу је наставак активности које је тај одбор већ успешно спроводио, са посебним акцентом на јачање инфраструктуре и широј промоцији програма ГП УРА.

"Основа наших програмских циљева ће бити у правцу отварања реалних радних мјеста и довођење кредибилних инвеститора у наш град, а у том смислу смо увелико у претходном периоду предузели конкретне кораке", истакао је Головић.

Головић је истакао да је велики изазов у данашњем турбрбулентном времену успешно применити идеје и принципе једне зелене партије на путу ка европским интеграцијама и еколошким изазаовима.

"Позивам Никшићане и Никшићанке да нам се придруже у заједничкој мисији борбе за економски јачи, еколошки и грађански Никшић. Може Црна Гора", казао је Головић.

Шућур је истакао да су испунили два основна циља: смену власти на државном и локалном нивоу.

"Наш одбор је удвостручен и чланство знатно проширено. Основани су месни одбори и интезивирана је сарадња са НВО сектором. Чека нас још много посла. Још много тога морамо да урадимо, посебно када је реч о развијању партијске инфраструктуре, самој организацији рада, дисциплини", додао је Шућур.

Према ријечима Шућура, способност и моћ сваког појединца су ограничени.

"Али, ако будемо јединствени, нема тога што не можемо превазићи. Све позивам да нам се придруже да заједно поведемо Никшић и Црну Гору у загрљај Европске уније (ЕУ). Доста је подела. Кренимо заједно ка будућности, оставимо прошлост за собом", закључио је Шућур.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА