Најновије

ВУЧИЋ ПРИЗНАО - "ИЗНЕНАДИЛА МЕ ИЗЈАВА ШОЛЦА": "Постоји опасност да Косово приме у НАТО!"

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће по питању Косова и Метохије бити великих притисака на Србију и нагласио да постоји опасност да Косово буде примљено у НАТО.

– Имамо све више изасланика од Габријела Ескобара и Стјуарта Пича до сада немачког изасланика. Они сви шаљу изасланике, али не желе да се Русија умеша у преговоре око Косова. Ипак, немојте заборавити да сам ја одбио међусобно признање усред Вашингтона иако су Американци били фер домаћини. Тамо је најтеже било, усред САД одбити признање. Имали смо и притиске у Бриселу да дозоволимо улазак Косова у УН. Само да знате са каквим се притисцима суочавамо да бисмо признали Косово – изјавио је Вучић.

Уколико би Косово постало чланица НАТО, како је рекао, био би извршен додатни притисак на земље Европе, које то нису учиниле, да га признају као независну државу.

– Тиме би наша земља била стављена у јако лошу позицију – додао је председник.

Он је додао да се радује што ћу се срести са принцом Албертом, као и да ће ово бити прва посета Шпанији на највишем нивоу после 50 година.

Вучић се осврнуо и на изјаву Олафа Шолца који је реко да је Југославија бомбардована 1999. године јер је било опасности од геноцида наводећи да је он озбиљан немачки политичар, и да то не може да каже за све политичаре у тој земљи.

– Сусрео сам се са њим кад је био градоначелник Хамбурга, зато ме његова изјава да је НАТО интервенисао 1999. године како би спречио геноцид на Косову изненадила – рекао је Вучић и додао да не би неком тежом изјавом да погорша односе са Немачком.

Према његовим речима, Шолц је рекао да су покушавали да спрече геноцид на Косову бомбардовањем, а тај се геноцид никад није десио.

– Меркел би вам рекла можда да су покушавали да спрече хуманитарну катастрофу, не би никад тако рекла. А сада кад Путин користи све њихове слабости и аргументе које су користили то њих боли, а када Камала Харис каже ‘не дирајте националне границе’, онда сви желе да забораве Србију – рекао је председник и додао да сви желе да забораве како су Србима отимали територије и мењали границе Србије.

– Једном лепо кажите направили смо највећу грешку, извињавамо се за све злочине које смо починили, само немојте да нам вређате интелигенцију – додао је Вучић

– Зар сте заборавили шта сте радили у Србији пре 23 године? – запитао је он.

Извор: Танјуг/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА