Најновије

ЗАРОБЉЕНИ УКРАЈИНСКИ ДИВЕРЗАНТИ, РАЊЕНА ДВА ДНР СПЕЦИЈАЛЦА: Јака артиљеријска паљба по Доњецку се наставља! (ВИДЕО)

Јака артиљеријска паљба по Доњецку се наставља од раног јутра. Експлозије се чуле у различитим деловима града. По ширем рејону града је пало 25 граната.

Украјинске снаге гранатирале су више насеља у Доњецкој Народној Републици (ДНР) на југоистоку Украјине, користец́и минобацаче калибра 120 мм забрањене споразумима из Минска, саопштила је рано мисија ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију режима прекида ватре.

Укупно двадесет минобацача калибра 120 мм лансирано је на насеља Комунаривка и Старомихајливка, саопштиле су власти ДНР. Током ноћи, гранатирана су у насеља Александровка, Старомихајливка, Спартак и Зајцево, сва у околини Доњецка.

Према непровереним и непотврђеним информацијама заробљено је неколико украјинских дивезанта, а рањена су два ДНР специјалца.

ДНР: Украјина планира инвазију

Украјина је, уз одобрење Запада, покренула план за инвазију на територију Доњецке Народне Републике (ДНР), изјавио је у недељу шеф Народне милиције ДНР Денис Синенков. "Оружане снаге непријатеља спремне су за насилно преузимање Донбаса. Кијев је, уз одобрење Запада, почео да спроводи план за инвазију на територију наше републике", саопштило је Министарство одбране на свом Телеграм каналу.

Синенков је нагласио да су се током целе недеље "чули пуцњи и експлозије на линији контакта". Истовремено, званични представник Народне милиције Луганске Народне Републике (ЛНР) Иван Филипоненко саопштио је да су Оружане снаге Украјине покушале да нападну положаје Народне милиције републике.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА