Најновије

MИША ВАЦИЋ: Највећи проблем Србије је “београдоцентрична политика” досадшњих власти

Председник Српске Деснице Миша Вацић наставио је кампању за председника Србије у општинама Лебане и Бојник. Вацић је поручио да су он и Српска Десница једини који пред грађане излазе са конкретном идологијом док се други кандидати и листе воде математичким калкулацијама.

- Власт прави математику како да њихов кандидат за председника победи у првом кругу, опозиција прави непринципијалне математичке коалиције како доћи до 3 посто, ући у Парламент и обезбедити буџетско финансирање за странку. Српска Десница је једина која нуди конкретне политичке и идеолошке правце уместо конфузно набацаних предзборних обећања – рекао је Вацић на конференцији за штампу у Бојнику.

Он се сусрео са представницима ветерана из ове две општине и изразио незадовољство статусом који учесници ратова добијају у српском друштву. 

- Држава је дужна да ода заслужено признање онима који су одбранили ову земљу. Они морају добити више пажње у медијима и јавности од било ког политичара или јавне личности. Такође, посебна брига мора се водити о јунацима који имају здравствене последице услед учешћа у рату, попут инвалида и оних са посттрауматским стресним поремећајем. Није довољно да држава само пропише цифру коју би исплатила месечно, већ је потребно да се о њима поведе посебна брига, да их надлежне службе обилазе и пружају трајну подршку. Сведоци смо да се свакога дана у медијима и друштвеним мрежама воде акције хуманитарне помоћу учесницима рата, они не смеју да дођу у ситуацију да буду социјални сличајеви, то је велика срамота предходних власти – рекао је Вацић у разговору са ветеранима.

Вацић је положио венац на спомен обележје за 700 установника Бојника које су у овом месту 1942. убили бугарски окупатори. 

Током разговора са грађанима Лебана, Вацић је рекао да је највећи проблем Србије “београдоцентрична политика” коју су спроводиле досадашње власти и да финансије и инвестиције морају бити усмерене у друге делове Србије како би се процес одлива становништва зауставио.

- Потпуно погрешна политика давања субвенција страним фирмама који су отоворили нова радна места али понудили минималне плате није зауставила одлив младих из својих средина ка градовима и инистранству. Српска Десница и ја сматрамо да страници не треба више да добију ни један једини динар субвенција, средства треба усмерити нашим грађанима, у пољопривреду и другу производњу. Средства не треба усмерити у Београд већ у општине попут Лебана и Бојника где је пољупривредницима и предузетницима заиста потребно да добију економски стимуланс – рекао је Вацић.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА