Најновије

ИГОР ЈУРИЋ ОТКРИВА ДЕТАЉЕ: Утицајни људи лакше скривају своје злочине

Тужилаштво је потврдило да је добило кривичну пријаву против покојног амбасадора Оливера Антића за недозвољене полне радње. Породица Оливера Антића одбацила је наводе из кривичне пријаве. Медији преносе да је три недеље пред смрт сазнао да је оптужен за педофилију и сексуално узнемиравање малолетнице.

Игор Јурић (Фото: Јутјуб)

Потврду ове информације добио је и Игор Јурић. Он је овог јутра у "Уранку" на телевизији К1 говорио о овом случају и казао да је пре четири дана сазнао да је против Оливера Антића поднета кривична пријава због сексуалног злостављања.

- Сазнали смо од наших извора из Тужилаштва да постоји кривична пријава и да је на неки начин поступак у току. Били смо у дилеми како и када то објавити и на крају смо то прекјуче урадили. У дилеми смо били због жртве и њене породице, нисмо са њима остварили контакт, а реч је о малолетној девојчици – казао је Јурић на К1. - Нисам успео да ступим у контакт са адвокатом и преко њега са мајком девојчице која је поднела кривичну пријаву. Из искуства знам колико су овакви случајеви тешки и колико је потребно разговарати са жртвом и породицом. Али, мислим да јавност треба да зна за овај случај, јер је јавна осуда једино што може да педофиле и сексуалне злостављаче деце одврати од онога што желе да ураде.

Јурић је казао да је овај случај комплексан и због тога што „противника“ нема, односно, зато што је Оливер Антић преминуо.

- Не могу да износим детаље о овом случају, јер бих тиме и ја починио кривично дело. Антић је покојни, а девојчица малолетна. Свакако, шта год да се ту десило није било својевољно јер је реч о детету млађем од 14 година. Период за који је оптужен је од 2020. до 2021. године. Не могу да помислим да би једна мајка таквом пријавом злоупотребила своје дете. На друштвеним мрежама смо добили велики број порука и коментара, у највећем броју случајева таквих да људи говоре да нису изненађени што је у питању Оливер Антић. Такође, и са Правног факултета стижу поруке да је имао врло специфичан однос са студенткињама. Да је Антић жив, верујем да би се јавило још жртава. До истраге не може доћи јер је погинуо и зато је све много деликатно. Много је ово тешка оптужба да би је неко изнео паушално и да би мајка без ваљаног разлога своје дете у то уплела.

Јурић је казао да га многи питају да ли је управо Антић моћник педофил о којем је говорио у јавности.

- Морам рећи да нисам на њега мислио, јер до пре четири дана нисам имао никаква сазнања о Оливеру Антићу у овом смислу. Морам да кажем и да сам увек на страни жртве, али да верујем да је према својој породици заиста био такав каквим су га описали у саопштењу. Оно у шта сам, пак, сигуран јесте да особа која има склоности ка педофилији сигурно није само једанпут испољила таква понашања. Зато је много важно да стално позивамо све који су били жртве или имају сазнања да се некоме нешто слично десило, да то пријаве. Да тако помогну у судском процесу.

Када је реч о томе зашто још увек није открио име „моћника педофила“, казао је да је то због тога што жели да заштити жртве и њихове породице.

- И данас желим да откријем имена, али за то немам дозволу породица жртава. Још увек се борим да дођем до правог начина да заштитимо жртве и породице, и радимо на томе да тај начин нађемо. Контактирам са амбасадама страних држава, да можда добију азил како би могли да сведоче. Информација је много, али доказа мало. Охрабрити жртве је дуготрајан процес и надам се да ће држава наћи начин да заштити осетљиве сведоке и тако их охрабри да проговоре. Маргинализовани људи теже крију своје злочине, а образовани и утицајни лакше манипулишу жртвама и лакше сакривају свој злочин – истакао је Игор Јурић.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА